Pravidla úspěšných lidí

Dnes se podíváme na první téma, a to jsou předpoklady pro dosažení úspěchu. Nebojte, nepotřebujete mít vysoké IQ, ani hromadu peněz, ani kontakty, abyste v životě něčeho dosáhli. To totiž NEMÁ vliv na úspěch.

Faktem totiž je, že 80% bohatých lidí v DNEŠNÍ době si peníze vydělalo svým umem, prací, dřinou A NE jak se obecně, zvláště v Česku, tvrdí, že kdo je bohatý, ten krade, a nebo v lepším případě dědí. To je přátelé pouhý mýtus! 

Co má tedy vliv na úspěch?

  1. TOUHA – Ano, bez ní to skutečně nepůjde. Viděli jste snad někdy, aby šachista vyhrál partii, aniž by vyhrát chtěl? Zažili jste někdy, abyste zhubli 10kg čistě náhodou a vydrželi jste to jen omylem? Musíš zkrátka chtít uspět. Musíš vidět před sebou ten cílový stav, kterého dosáhneš. Musíš tu výhru cítit a tím k ní budeš blíž.

     „Všichni jsme jen výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli. – Buddha“

  2. MOTIVACE – Co dávalo sílu šachistovi, který hrál několik dnů partii a nakonec ji vyhrál? Měl motivaci uspět, neboť si nejspíše představoval, jak stoupne v očích svých soupeřů, jak se bude moci pochlubit kamarádům, jak zkrátka povyroste o několik cm oproti soupeři. Motivace je cokoliv, co Tě žene kupředu a dodává Ti sílu. V začátcích podnikání to může být třeba podpora ze strany Tvé rodiny, nebo kamarádů, kteří ti fandí. Však víš sám.
  3. VYTRVALOST– Bohatí lidé jsou vytrvalí. Bohatství jim totiž nespadlo do klína. Museli si ho zasloužit. Většinou tvrdě vydřít. A to znamená, mnohokrát upadnout, mnohokrát ležet na zemi, a přesto, mít sílu vstát, oprášit se a pokračovat v tom, v co věří. Ano příteli, jen s ocelově pevnou vytrvalostí dosáhneš úspěchu. Nestačí jednou zkusit a doufat v zázrak. Ten se může stát, ale častokrát nestane. Jen usilovnou pílí se k vytouženému cíli dostaneš.

    „Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme – Konfucius“ 

  4. POZITIVNÍ MYŠLENÍ – Zvládl jsi někdy test, přestože jsi předem věděl, že nic neumíš a dostaneš za 5? Co jsi dostal? Za 5. Podařilo se Ti někdy uběhnout 10km bez přestávky, i když jsi se cítil pod psa, pomalu sis říkal, že skočíš z mostu? Těžko, viď? Tak začni myslet pozitivně, když chceš něčeho dosáhnout. Pouze promítneš-li si úspěšnou vidinu úspěchu, svého cíle, tak máš šanci se k němu dostat. Ráno až se probudíš, otevři oči a řekni si – jsem rád, že jsem se probudil, že dýchám, a jsem na tomto světě. Budu mít totiž úspěšný den! … a usměj se při tom.
  5. UČIT SE ZE SVÝCH CHYB– Jak by mohl šachista někdy vyhrát, kdyby dělal pořád dokola ten stejný protitah, díky kterému ho minule soupeř porazil? Jak by podnikatel vybudoval úspěšnou firmu, kdyby měl výrobní proces zcela stejný, i když mu zákazníci přesně říkají důvody, proč od něho odešli? Příteli, zamysli se vždy nad sebou, když si nezískal to, co jsi získat chtěl. Neber totiž svou chybu jako pochybení, ale možnost jak se zlepšit! Každá Tvá zkušenost Tě posune dále, a není důležité, že to tentokrát nevyšlo. Je důležité si uvědomit, proč to nevyšlo a vzít si z toho to nejcennější a zapamatovat si to.

    „Uč se z chyb. Neúspěch je součástí úspěchu. – Rober T. Kiyosaki“

  6. PROAKTIVITA – Co s Tebou dělá počasí, když mělo být hezky, ale je najednou deštivo? Jsi smutný a nic Tě nebaví? Že jsi chtěl jít na houby a místo toho budeš sedět doma? Nejsi proaktivní, můj příteli. Proaktivní lidé reagují na situaci, když začne pršet, využijí té příležitosti k tomu, aby si mohli jít zacvičit do fitka a berou to jako rovnou a jinou příležitost. Být proaktivní znamená převzít odpovědnost za to, že se věci stanou. Proaktivní lidé nic nevzdávají, vybírají jen jiné možnosti. Ptáme se sami sebe – Co já mohu udělat?
  7. VĚŘIT V SEBE– Víra je mocná věc. Věříš-li v sebe, uvědomuješ si, že na to máš. Nespoléhej se na ostatní. Oni nejsou Ty. Oni Ti úspěch ve skutečnosti nepřejí, neboť by záviděli, že to oni nedokázali. Ano, je těžké čerpat energii jen ze sebe, když Ti ji vlastně celý svět nepřeje. Ale věř, že celý Tvůj úspěch stojí pouze a jen na Tobě a nikým jiným. Nespadne Ti výhra z nebe. Nespadnou Ti miliony na účet. Neuspěješ s firmou, které nevěříš. Neuběhneš 10km, nejsi-li o tom přesvědčen.

    A jednu důležitou věc si uvědom – většina pověr a rčení vychází od NEÚSPĚŠNÝCH LIDÍ, kterých je 90%. Takže slyšel-li si, že musíš pomáhat bližním, aby jsi se měl dobře, ve Tvém úspěchu Ti to nepomůže. Slyšel-li si, že se musíš chovat slušně a být zdvořilý, statistiky dokazují, že mezi bohatými lidmi je zhruba tolik lidí, co jsou sobečtí, arogantní, drzí, a zkrátka jinak neomalení, jak těch slušných. Takže 7mé pravidlo zní – věř POUZE a JEN v SEBE, NIKOLIV V JINÉ!

„Cokoliv si lidská mysl dokáže představit a čemu dokáže uvěřit, toho lze dosáhnout. – Napoleon Hill“

 Věřte, že budete-li se OPRAVDU držet těchto zásah, uspějete. Nepotřebujete znát 1000+1 pravidel. Stejně byste si je ani nezapamatovali, ani nezačali používat. Používej těchto 7 hlavních zásad po celý Tvůj život a věř, že budeš šťastný a dosáhneš toho, čeho dosáhnout chtít budeš.
email

3 komentářů

  • Řekla bych, že je to dosti zkrácené “tajemství”, takový rychlokurz. Ale opravdu moc dobře se to čte. Jenom mě docela mrzí, že se k tvým článků a tajemství obecně nedostalo více lidí. Tady v Česku je velká spousta lidí pesimistických a tajemství se tu moc bohužel nerozšířilo. A když už si to někdo přečte, tak to hned odsoudí jako hloupost. Nevím jak dlouho tento blog máš, ale podle mě obsahově je z těch kvalitnějších a grafika je příjemná pro oči. Určitě nepřestaň přidávat, přeji hodně štěstí a úspěchu s ním 😉

  • Moc hezky napsané! Ale zrovna v Čechách je neuvěřitelné množství nepřejících lidí.

  • Opravdu úžasné a přenesitelné do každodenního života, palec hore za podání i obsah 😉

Máš k tomu co říci? Tak neváhej a řekni mi to!